Четенето дава възможности!

В навечерието на първия за България Ден на четенето, организиран от новосъздадената Фондация “Четене”, с идеята той да се превърне в обществен символ, който да вдъхновява децата и възрастните за важността на четенето всяка година.
“Четенето дава възможности!” е мотото на първото издание, продиктувано от вярата, че ако всеки член на обществото инвестира в разпространението на информацията за важността на четенето, черните статистики и стряскащите резултати ще намалеят драстично.
Включете се като отделите няколко минутки за четене в утрешния ден или заповядайте да посетите изложбата „Четенето през социализма: ГДР и НРБ“, която представяме в библиотеката към НЧ “Съзнание 1925”.
Експозицията е пътешествие из литературата на Германската демократична република и Народна република България. Тя се състои от 24 пана, като 20 са посветени на четенето в Източна Германия, а 4 на българската литература през социализма.
Изложбата представя текст, изображения, видео и интервюта, представени като съпътстващо дигитално съдържание, достъпно чрез мобилните устройства на посетителите.
Експозицията е подредена в Народно читалище “Съзнание 1925” село Белопопци. Входът е свободен.
Изложбата се предоставя с подкрепата на фондация „Конрад Аденауер“ и Посолството на Федерална република Германия в София, като българската ѝ версия е изработена от фондация „Софийска платформа“ в партньорство с Института за изследване на близкото минало и Нов български университет.