Четвърти фестивал за алтернативно земеделие „АлтерАгро“ – организатор Фондация „Повей“

На 25 и 26 юни софийските села Осойца и Негушево ще бъдат домакини на Фестивала на алтернативното земеделие „АлтерАгро“. Фестивалът е национален форум за биоземеделие и алтернативни земеделски практики и ще се проведе за четвърта поредна година. Организатор на проявата е Фондация „Повей“ със съдействието на Община Горна Малина.
Сред темите, които ще бъдат разгледани тази година са: Предизвикателства и възможности пред биопроизводителите в България; Ролята на домашните животни в живота на стопанството; Световна кампания за спасяване на почвите; Земеделието и социалният организъм; Биодинамична работа в градината.
Особено внимание ще бъде обърнато на строителните техники с естествени материали. Организаторите ще демонстрират традиционни практики за работа с глина, а „демонстрационна площадка“ ще бъде 100 годишна къща.
Традиционно фестивалът ще бъде съпътстван от множество работилници и щандове за малки и големи природолюбители.
Ако желаете да придобиете нови знания и умения, да се запознаете с нови приятели, да откриете съмишленици, да обмените опит и да прекарате два вълнуващи дни сред природата – Фестивалът на алтернативното земеделие „АлтерАгро“ е събитието, което не трябва да пропускате.
Повече информация за Фестивала и неговата програма по дни може да откриете на следните страници:
https://www.facebook.com/fondaciapovey и
https://www.facebook.com/AlterAgro-369985853610747
Очакваме Ви!
начало: 09:45 часа в двора на училището